digipenna

töprengések

Hát, eldőlt

2016. június 24. 22:18 - digipenna

A brit választók döntöttek.

 

A brit választók döntöttek. Korai ma még megmondani az irányt, úgy a briteknél, ahogy az EU-ban és itthon is. Egy azonban biztos. Mától új időszámítás kezdődik.

Egyszer talán a történészek kimutatják, az angolokban van valami olyan, mint az autókban a kipörgésgátló, ami megakadályozza, hogy végzetes károsodás érje a motort, és megóvja a mámorosan gázpedált taposót a következményektől. Ez lépett most működésbe. Lekapcsolt. A britek lába kezdetektől fogva a fékpedálon volt. Talán a köd miatt. Náluk gyakoribb, ezért tudják, csak olyan sebességgel haladhatnak, amekkora a látótávolság. E vészfékezés után lesznek-e ráfutásos balesetek, a közlekedés többi résztvevőén múlik.

A gázpedált taposók ahelyett, hogy bementek volna a következő parkolóba és elgondolkodtak volna a dolgon, arra jutottak, inkább átülnek egy másik kocsiba, melyikben ez a technikai eszköz nincs beépítve. A népszavazások nemkívánatos dolgok, szűrték le.

- - -

Az EU-ból a majd egyötödnyi gazdasági erő, legfőképpen az eddig befizetett összegek, hiányozni fognak. Nekünk is. Leginkább az fog hiányozni, nem lesz ott egy láb a fékpedálon veszélyes útszakaszt jelző táblánál, hogy kellő időben csökkentse a sebességet.

Intő jelek voltak korábban is. A görögök fölötti győzelmet a német pénzügyminiszter így ünnepelte a „győztesekkel”. A napokban tett kijelentését: „In is in. Out is out“ nem tudni milyen hangulatban tette, de hogy nem volt nevethetnékje, az tuti.gorogog_folotti_gyozelem.jpg

Merkel asszony eddig sem arról volt híres, hogy hallgatna az EU tagországok vezetőire. A mienkkel sincs nagy haverságban. Talán ha a döntőben legyőznénk 6:3-ra csapatát, - -melyet szerinte nem illik nemzeti zászlóval lelkesíteni- -, mi is történelmet írnánk, igaz mást, mint az angolok, de Merekel asszony talán reálisabban látná a világot.

Ja, sajnálom a brexitet, de ha ez kellett ahhoz, hogy megtaláljuk a helyes utat, akor csak annyit tudok mondani az  angoloknak, hogy:

Thank you!

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://digipenna.blog.hu/api/trackback/id/tr198838144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2016.06.25. 19:45:21

Ez eddig a legjobb szubjektív értékelés, amit a témában olvastam.
Itt minden önjelölt "nemzetközi elemző", civilben kőműves meg takarítónő, elszánt vehemenciával hülyézi az angolokat, mert mertek a saját fejük után menni, és a lózungok helyett a józan eszükre hallgatni. Persze, nekünk ez nem jó, de ettől nem az angolok esze ment el, hanem a miénk nem jött még meg.
A magam részéről nem vagyok olyan optimista, hogy higgyek az EU gyökeres újragondolásában. Szerintem az a forgatókönyv fog megvalósulni, hogy már a jövő héttől elkezdik mindenféle szinten tömni az emberek fejét, hogy bent sokkal több a lehetőség, mint kint, és ez addig fog menni, míg minden potenciális "hívő" hite vissza nem tér. Én pesszimista vagyok, mert nem szeretem a kínos meglepetéseket, a kellemesekkel viszont könnyebb megbirkózni (nem sokat kell).
Valahol azt hallottam egyszer rég, hogy pesszimista az az ember, akinek mindig igaza van, csak nem örül neki. Hát ez van.

agent007 2016.06.26. 06:54:04

Nemcsak az EU ujragondolasa merul fel, hanem a globalizacioe is. Mindennek vannak nyertesei es vesztesei. A globalizacio nyertesei elhanyagoltak a vesztesek jogos problemait es azok vegul fellazadtak. Kellokeppen ertekelve a tanulsagokat idovel progresszio is bekovetkezhet.
süti beállítások módosítása