digipenna

töprengések

Diploma - nyelvizsga

2018. március 31. 14:16 - digipenna

nagyon rossz párosítás

(Egy kis csetepaté idegennyelv tanulás kapcsán egy csoportban.)

Idegen nyelvet 4. osztálytól kötelező tanulni. Heti 2 óra harminc hét, és négy éven keresztül, akkor a gyerek az iskolában 240 órát tanul. Hogy meg is maradjon a fejében legalább ennyit kell otthon és magántanárnál is tanuljon. Legyen mondjuk összesen 500 óra a nyolcadik végéig.
Középiskola. Heti 3 óra 4 év 1.200 óra. Nyelvvizsgára készüléssel kijön majd 2.000 tanulási óra összesen.

Egy angol diák ha akar tanul, ha nem nem. A diploma sincs neki idegen nyelvhez kötve. Ez azt jelenti, egy angol diáknak a középiskola végéig 2.000 tanulási óratöbblete van, amit más dolgok tanulására tud fordítani.

Szerintem teljesen fölösleges gyerekek százezreit a sikerre kilátástalan dologra kényszeríteni, hiszen felnőttként, ha majd kell nekik, megtanulják. Én elmúltam húsz éves, amikor (minden kényszer nélkül) nekifogtam. Nem egy fiatalt ismerek, aki kint dolgozik és 8 év nyelvtanulás után nagy nehézségei vannak a megértést és a beszédet illetően. Persze vannak olyanok is, akiknek nem okoz ekkora gondot.

A legnagyobb veszélynek tartom, hogy az iskola elhiteti jó jegyekkel a gyerekekkel, hogy tudják, értik a (német) nyelvet.

És ne mondja nekem senki, hogy nem kerülgette a sírás, amikor a magyar 1 darab múltidőt valahogy illeszteni kellett (megszámlálhatatlan) angolhoz.

Az azért úgy lenne tisztességes, hogy a nagy nyelveket beszélő országokban a kisebb országok nyelvét is tanulni kellene valamilyen kvóta alapján az EU- belül.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digipenna.blog.hu/api/trackback/id/tr9813796560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása