digipenna

töprengések

Posztajánló

2016. május 29. 10:54 - digipenna

Ma még elképzelhetetlen szegénység vár nyolcmillió magyarra

 

A hazai blogvilágban megjelenő írások, a mennyiség miatt, leginkább csak véletlenszerűen jutunk el olyan írásokhoz, melyekre tízezrek kattintanak és véleményt nyilvánítanak. Ezért időnként egy egy aktuális téma kapcsán olvasnivaló ajánlást teszek közzé, persze megtoldva saját kommenttel.

 

hafr.jpg

 

Az első ilyen:

 

http://hafr.blog.hu/2016/05/27/ma_meg_elkepzelhetetlen_szegenyseg_var_nyolcmillio_magyarra

 

 

A világ gyorsuló átalakulásban van elsősorban a termelés és az informatika összefonódásának eredményeként. Az ún. negyedik ipari forradalom nemcsak lehetővé teszi a gyártás robotizációját és az élőmunka kiváltását elsősorban és először a szalagmunkákban, hanem az informatika bevonásával összekapcsolhatóvá válnak és kommunikálni fognak tudni egymással hosszú ellátási láncok eddig elzárt részei, olcsóbbá és gyorsabbá válik egy autó, elektronikai termék stb. legyártása és kiszállítása.”

 

Jelen pillanatban az oldalmegnyitás számláló közel az 50.000-hez

- - -

 

 

Saját megjegyzés:

 

Van egy terület, amit a robotok már észrevétlenül meghódítottak. A mezőgazdaság. A gépesítés miatt a munkahelyek százezrei tűntek el úgy pár évtized alatt, hogy helyettük nem jöttek létre (itthon) újak, mer nehogymá traktort csinájon a magyar, mert az olyan parasztos. Csinálják helyettünk az amerikaiak, németek, hollandok, olaszok … www.youtube.com/watch?v=HA6OxWrKzv0

Emberi kéz érintése nélküli mezőgazdasági munkák (szántás, vetés, gyomtalanítás, betakarítás): kalászosok, kukorica, pityóka, repce, napraforgó ...


!!! csirke-kombályn !!!

www.youtube.com/watch?v=NlsAIAYHilY

 

0:17-től 0:27-ig

(gyenge idegzetűeknek nem ajánlott)

 

kapirgáló kendermagos ??? vasárnapi tyúkhúsleves ???

 

kendermagos.jpg husleves.jpg

 

www.youtube.com/watch?v=qyDuV8VLN-U

A mezőgazdaságban fölszabadult munkaerőt az ipar az elején fölszívta. Ma a (kisebb) falvakban egyszerűen nincs semmilyen (mezőgazdasági) munka, leszámítva a zöldségtermesztést, ami meg csak szezonális. A hazai (városi) iparnak már most sincs szüksége munkaerőre, ezért a fiatalok elmennek külföldre.

Megoldás? Talán ha a (fűkaszálós) közmunkások nem az út szélén kapirgálnának, hanem terveznének, majd gyártanának (intelligens) fűnyírót, kukásautót, kollégiumokba ágyakat, matracokat, ülhető széket, asztalt, (nem lakattal) zárható szekrényeket ... mondjam még ???

 

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://digipenna.blog.hu/api/trackback/id/tr118755688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2016.05.30. 11:50:39

Kár, hogy a nézeteidet nem ott fejtetted ki, mert sajnos nem voltak túlsúlyban a demagógiákat kerülő hozzászólások. Javíthattad volna a statisztikát.

Amúgy jól látod a dolgot. Én városból jöttem, de már nagyon rég faluban lakom. Itt sokkal jobb. Nagyon sok minden ingyen van, amit városban pénzért sem kapni. Régen elég sok hátránnyal járt, mert nincs mozi, színház, kicsi a könyvtár, de mióta amúgysincs pénz a nagyobbik részére, a többit meg behozza az internet, vásárláshoz kell kocsi, de időben így sincs messzebb, mint a citiből, valójában jobbminőségű az élet itt, mint az urbanizált környezetben. Persze objektíven ezt sem szokták szemlélni, mert a legtöbb ember tapasztalata egyoldalú, és nem hajlandó elfogadni, hogy másként is lehet.
süti beállítások módosítása