digipenna

töprengések

M á s n a p

2016. október 01. 23:50 - digipenna

"Veszélyben a haza! Sorsdöntő órák előtt áll nemzetünk."

Az eredmény ismeretében egy dolog mindenképpen meg fog változni. A hangnem. A hangerő. A beszédmód. Egy időre elbúcsúzhatunk a találjuk meg a közös hangnemet kifejezéstől. Pedig ha valaha, akkor most szükség lesz, szükség lenne rá.

De így hogy fogjuk védeni, amink (még) van, és hogy fogjuk követelni, ami megillet bennünket? Hogy fogunk kiállni, azokért, akik elmentek szavazni és azokért, akik nem, és kell-e majd magyarázkodni azoknak, akik máskor sem éltek állampolgári jogukkal?

Pedig annyi minden van, amit jóvá, jobbá kéne tennünk! Annyi minden van, amit meg kéne beszélnünk. Ehelyett megint pót-cselekszünk. Ha már belelovagoltok magunkat egy nincs vissza út  helyzetbe, nem lett  volna bölcsebb szép csöndben maradni és vagy elmenni, vagy otthon maradni, ahogy mindig is tettük.

A hibát hibára halmozó baloldal pártjai valahogy most, ebben a kérdésben akarják megvívni a mindent eldöntő csatát. És akkor egyszer csak megjelentek a sugárkörnyezetben született kutya logóját lobogtató párt cetlijei. Persze jöhetett volna a vizes-vödrös ember is, hiszen az is milyen szép eredményt hozott.

Gondoljuk azért bele abba, hogyha most annak a  Ceglédnek főterén megjelenne az az ember és belefogna kihangosítás nélküli beszédébe, hogy: "Kérni jöttem tőletek" mert "Veszélyben a haza! Sorsdöntő órák előtt áll nemzetünk." a média tudomást se venne róla és a wellness-hétvégére igyekvő sokaság megvetően nézne a "zavart keltőre" és mobilon hívnák a közterület felügyelőket, hogy a "zavargót" jobb belátásra térítsék. 

És lesz hétfő, kedd, szerda ... És lesz megint, ami ellen harcolhatunk. És lesz megint hibát hibára halmozás.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://digipenna.blog.hu/api/trackback/id/tr7811759257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Graves 2016.10.02. 19:13:16

@Hóhér az utolsó barátod: Nem, az a nick jó így, hogy van.
Valósághű jellemrajz arról, milyen állapotban van az úgynevezett keresztény úgynevezett nemzeti jobboldal.

digipenna · http://digipenna.blog.hu/ 2016.10.02. 19:24:01

@Graves: A hivatkozott niknév „szellemi” irányultságával e blogon a nemkívánatos kategóriába küzdötte magát.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.10.02. 19:45:49

@Graves: kutya se mondta, hogy rossz. Ettől még Btk-ba ütközik, ha jól sejtem. És sajnos tény, hogy a fideSSesek jókora része ilyen élőlényekből áll.

morph on deer 2016.10.02. 19:50:07

"És lesz megint, ami ellen harcolhatunk."

Megint?
És megint a józan ész ellen?
Tényleg nem únod még?
Úgy őszintén..!
süti beállítások módosítása