digipenna

töprengések

A menekültkérdés

2017. augusztus 14. 17:39 - digipenna

ahogy én látom

Annyi hazugság van mindkét oldalon, hogy nehéz a tisztánlátás. A kegyetlen egyéni sorsok megrázóak. A gond, hogy a megrázó történetek elterelik a valós okról a figyelmet, hogy a menekülés oka a megoldatlan helyi konfliktusok.

A mi külföldi munkavállalásaink oka is a megoldatlan (megélhetési) konfliktus. Elképesztő (hazug) magyarázatok, hogy kell a friss (képzett) munkaerő csak fokozzák az ellenérzést, hiszen az Unióban húszmillió ember munkanélküli. Az itt-ott meglebegtetett statisztika, a már érezhető gazdasági növekedésről megint csak hazugság, hiszen a keresletnövekedés abból, áll, hogy többletkereslet van, lakásból, ruházatból, élelmiszerből, (szórakoztató elektronikából).

A legaggasztóbb, hogy egy földrajzi helyen a konfliktusokat úgy akarják megoldani, hogy a nemkívánatosakat egy másik földrajzi helyre helyezik át.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digipenna.blog.hu/api/trackback/id/tr2712748386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása