digipenna

töprengések

Kell egy oldal

2015. november 25. 18:57 - digipenna

Hogy is kezdjem? Szétnéztem a neten és arra jutottam, csak kellene egy közéleti társalgó, ahol megbeszélhetnénk dolgokat. A közösségi oldalakat élénk beszélgetések jellemzik és bizonyos események kapcsán túlnőnek a személyes dolgok megtárgyalásán, de ezek gyorsan lecsengenek és nem indul meg a valamilyen irányba való együttgondolkodás.

Szóval, kellene egy oldal. Egy olyan oldalra gondolok, ahol a különböző kisebb csoportok, társaságok egy nagyobbá állnának össze, közös célért.

Talán vannak, kiknek a digipenna cím láttán olyan érzésük támad, mintha láttam volna én már ezt a betűhalmazt valahol. Igen, egy megszűnt blogon elég gyakran lehetett a névvel találkozni. Azt a blogot az önkormányzati választásra való fölkészülés hívta életre. Ennek sikerén fölbuzdulva arra gondoltam, ha megfelelő eszköz volt önkormányzati választásra való felkészüléshez, akkor megfelelő lehet országgyűlési választásra való fölkészüléshez is.

Úgy gondolom, a tisztességesség megkívánja, hogy már az elején az idelátogató tudja mire számíthat. Az új országgyűlési választókerületek megalkotásával olyan dologgal szembesültünk, amire új választ kell találni, ugyanis a körzetek megszokott összetétele alaposan megváltozott. Vegyük a Bács-Kiskun megyei 3. sz. országgyűlési egyéni választókerület, ami alaposan megváltozott. Kikerült öt település és két választókerületből jöttek települések, és mintha ez nem volna elég, ráadásul több járáshoz tartoznak a települések.

A két egymástól legtávolabb lévő település úgy 60 km-re van. Ha be akarjuk járni az összes települést akkor a legrövidebb úton is vagy 260 km-t kell (személy)autózni, mert tömegközlekedéssel embert próbáló feladat lenne.

Fel kell tegyük a kérdést, ha már egy választókörzetbe tartozunk, mi tart össze bennünket. Talán ez a kérdés lehetne az első, amit meg kellene beszélnünk. Nem arra gondoltam, hogy ez jó vagy rossz. Ez adott, amivel élnünk kell. Arra gondoltam, mi az ami mentén, mi 29 település, olyan eredményre jutunk, hogy az általunk választott képviselő mindannyiunkat egyformán képviselje.

Ugye emlékszünk még rá, eredetileg kiskőrösi körzetnek lett elkeresztelve, csak a miniszterelnök-helyettes beavatkozása után lett a név megváltoztatva, vagyis már az indulás sem ment simán.

 Bács-Kiskun megyei 3. sz. (kalocsai) országgyűlési egyéni választókerület az alábbi 29 települést foglalja magába: 

 http://valasztas.hu/dyn/pv14/vertaj/hu/M03/E03/v12.html

Akasztó Apostag Bátya Csengőd Drágszél Dunaegyháza Dunapataj Dunaszentbenedek Dunatetétlen Dunavecse Foktő Géderlak Harta Homokmégy Kalocsa Kaskantyú Kiskőrös Miske Ordas Öregcsertő Páhi Solt Soltszentimre Soltvadkert Szakmár Tabdi Újsolt Újtelek Uszód

régi 07-es Kalocsa
Bátya Drágszél Dunapataj Dunaszentbenedek Dunatetétlen Foktő Géderlak Harta Homokmégy Kalocsa Miske Ordas Öregcsertő Szakmár Újtelek Uszód

régi 06-os
Kiskőrös Akasztó Csengőd Kaskantyú Kiskőrös Páhi Soltszentimre Soltvadkert Tabdi

régi 04-es
Kunszentmiklós Apostag Dunaegyháza Dunavecse Solt Újsolt

átkerült új választókerületbe
Nemesnádudvar Hajós Fajsz Érsekhalma Dusnok Császártöltés

  terkep.jpg

 

Találjuk meg ami összeköt (néhány településről nem találtam régi képeket, szeretném, ha a hiányzó helyeket pótolhatnám)

akaszto.jpg

apostag.jpg

batya.jpg

csengod.jpg

dunaegyhaza.jpg

dunapataj.jpg

dunaszentbenedek.jpg

dunavecse.jpg

fokto.jpg

gederlak.jpg

harta.jpg

homokmegy.jpg

kalocsa.jpg

kiskoros.jpg

miske.jpg

ordas.jpg

pahi.jpg

solt.jpg

soltszentimre.jpg

soltvadkert.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digipenna.blog.hu/api/trackback/id/tr188111026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása