digipenna

töprengések

Kérdések, kétségek

2017. január 15. 12:07 - digipenna

Választások, változások éve lesz az unió országaiban az idei

Választások, változások éve lesz az unió országaiban az idei. A ma szélsőjobboldalinak mondott pártok jönnek mint ahogy azt egy régi emlékezetes focimeccsen hallhattuk és meg nem kerülhető (kormányzati) tényezővé válnak. Hogy ez erősíteni vagy gyöngíteni fogja pozíciónkat, ma még nem látszik, de az eddigi tapasztalatok szerint jó érzékünk van úgy helyezkedni, hogy vesztesként kerüljünk ki belőle.

Eszement brüsszeliek miatt (többek között) almát nem exportálhatunk az oroszoknak, mert így akarjuk gyöngíteni gazdaságukat, viszont fölépítjük Paks2. Ja, a legfejlettebb (erőművi) technológia megvásárlása nem erősíti azt a gazdaságot, amit almatilalommal akarunk megroggyantani.

 

Heckerek manipulálta választások. Tényleg komolyan gondolja valaki akárcsak egy pillanatig, hogy a szemben állók (kelet-nyugat) nem vesznek igénybe minden technikai eszközt és emberi gyengeséget (NGO, RT ) a másik oldal meggyöngítésére, és hogy majd pont az internet lesz az amiről lemondanak.

 

Kerítés. A több mint ezeréves tapasztalat azt mondja, az ország határait védeni kell. Kár, hogy olyan helyzetbe kerültünk, hogy már az értelmes megoldásokat se fogadják el tőlünk. A hazai baloldal a minden rossz, amit a másik oldal csinál álláspontja ebben az esetben csúfosan megbukott saját szavazóinál is. Hogy a kerítés előrelátó politika vagy a „magyarok” érzései fölismerésének eredménye kiki döntse el magában. Erőszakot a történelem folyamán   Gandhi se tudott szép szavakkal megszüntetni, lásd még: trianon, Ciprus, Aleppó. . .

 

Magyar Olimpia. Ellenállás látszik kibontakozni stadionépítő honban e törekvéssel szemben. Az olimpiai létesítmények egy része szerte a világban ebek harmincadjára kerül. Ez olyan, mint gyógyszer esetében a mellékhatások, elkerülhetetlen. Ha sikerülne bevinni a rendezvények helyszíneinek kiválasztásába a Kárpát-medencei nagyvárosokat, akkor új megvilágításba kerülnénk mi magyarok a világban és nem kellene jégzajlásra várni a Dunán, hogy szép képek, jó hírek kezdjenek el keringeni rólunk a neten.

 

jeg.jpeg
 

 

 

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://digipenna.blog.hu/api/trackback/id/tr3212127163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2017.01.15. 13:10:59

Választások, változások éve
Nem kell félni a "szélsőségességtől", mert a szélsőségesek a világ ezen részén csak a liberális szólamok ultra"mol"os hangzásához képest "dúr"ok. Valójában a vén kontinens látott és megélt már szélső jobbot is meg balt is. Mindkettő szocialista, csak máshogy határozza meg az arroganciáját. Aki a hatalmat megszerezve meg is akarja tartani, az bizony mérsékli a retorikáját a felelősségéhez. Punkok és neonácik nem kerülnek a kormányba, nem kell aggódni.

Eszement brüsszeliek
Szervilis agyhalott banda. Már csak pár nap, és változnak a szelek. Putyin már nem lesz a sátán kutyája, Merkel nem lesz az "elesettek" feltétlen segítője, Orbánról finnyásan meg titokban, de egyre intenzívebben kezdik lenyalni a sz*rt, amit eddig ráöntöttek. Olaszoknál, franciáknál épp fordul a Palkó, és bár nálunk ennek nem sok hangja van, de a brexit után az angolok egy saját orbánt szeretnének. Brüsszelnek befellegzett. Vagy napokon belül felülvizsgálja dagályos szellentésfűrészelő "politikáját", vagy a sok sámli között a padalatt találja magát az egész szélhámos vízfej, mert az EU darabjaira esik. Én nem sírnék utánna.

Heckerek manipulálta választások.
Álszent népség. Talán bizony Putyin találta ki az internetet, a megfigyelést, a belügyekbe való beavatkozást? Ő szervezte a Hamast, ő fegyverezte fel Oszamát? Ő adott el fegyvereket a harmadik világba, az Iszlám államnak, ő szervezte a háttérből a migránsáradatot, ő minősíti a világ gazdasági szereplőit, államait, bankjait? Nem bizonyított, hogy valóban volt beavatkozás az elnökválasztásba, de ha volt is, csak halovány havirészlet a korábbi "kölcsönökért". Tessék zsebretenni!

Kerítés.
Van úgy, hogy a legjobb megoldás sem igazán tetszetős. Lehet kívülről dumálni, de ha tenni kell valamit, ami megoldja a gondokat, akkor bizony tegyük, és ne az esztétikán siránkozzunk! Ha valakinek van jobb ötlete, az álljon vele elő! Aki meg úgy gondolja, hogy embertelenek vagyunk, az vegyen számításba két dolgot. A Korán sem írja elő senkinek a lehetőségein túli segítséget, bár parancsba adja az iszlám valódi hívőinek az elesetteken való segítséget. Mi már messze túl vagyunk az elvárhatón. Ha valaki ezt vitatja, az fogadja be a saját életébe a hitehagyott arab hordát, és gondoskodjon róluk maga, mert a többieknek vannak saját gondjaik, nem is elhanyagolhatók, mi azokkal kívánunk fogalkozni.

Magyar Olimpia.
Ezt a kérdést még a vége után is sokan fogják vitatni az eredményétől függetlenül. Vannak gazdasági számítások, amik bizonyítják, hogy egy akármilyen építkezés hasznot hoz, mert pörgeti a gazdaságot akkor is, ha a kész terméknek semmi haszna. Vannak más vélemények, miszerint azt kell építeni, aminek van értelme. Magam is ezt a nézetet vallom, de mi van ha az értelmes dolgokra nem lehet pénzt szerezni, vagy legalábbis rendkívül nehéz. Hát építsünk azt, amire van pénz, a hasznából meg csináljuk meg azt, ami meg kell. Vitathatatlan, hogy nincs szüksége pusztakotkodácsnak stadionra, de akik állást kapnak az építkezésen, beszállítják az anyagot, szolgáltatják a darukat, autókat, építőgépeket, azok kevésbé vitatják. Persze mindig az fáj, amiből a fájlalónak nincs haszna. De meddig legyünk még irigyek egymásra? Ebbe fogunk beledögleni.
süti beállítások módosítása