digipenna

töprengések

CEU

2017. április 23. 10:28 - digipenna

Miután megtört a varázslat, - -a pénzemmel kedvem szerint befolyásolok/irányítok és elvárom, hogy (hálából) a szám íze szerint cselekedjenek- -, a varázsló a "hálátlant" bünteti. Legbelül az adományt elfogadó, az adományból jobban élő és az adományozó is érzi, (egyetemes) erkölcsi háttere is van a dolognak. Az adományosztó az adományaival a szabad piac - -nem ismer se Istent, se embert- - törvényein szerzett vagyon kis töredékével az erkölcsiségre tesz kísérletet, ami azonban az elvárt csatolások miatt nem töltheti be a kívánt funkciót.

Az adományelfogadó egyszer csak rádöbben a rá kiosztott szerepre és elkezd ellene lázadni. Az adományozó meg a hálátlanságot megtorolandó tevékenységbe (bosszúba) kezd. Ez a játszma folyik most. Akár le is ülhetnének egymással szemben, hogy megbeszéljék a dolgokat, de inkább ott üt az egyik a másikon, ahol a másik gyenge pontját véli látni. Ez csúcsosodott ki a CEUellenességben. Egy a bökkenő. Nem személyesen vívják ezt a nincs szabály párbajt, hanem velünk "vívatják". És mi, mint annyiszor, vívjuk a testvérháborút, amíg vesztesei nem leszünk.

Az adományt adó és elfogadó közül végül az lesz a győztes, aki az erkölcsiséget leginkább ki tudja kapcsolni érzelmeiből.

Hogy velünk (vesztesekkel) mi lesz, egyiket sem érdekli.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://digipenna.blog.hu/api/trackback/id/tr5312447263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.23. 15:44:01

Ha egy adományadó hűséget vár el, az eleve erkölcstelen. Ez ugyanis akkor nem adomány már, hanem a másik megvásárlása.

Jézus az igaz adományról azt mondta: felejtsük is el, miután adtunk.

digipenna · http://digipenna.blog.hu/ 2017.04.23. 19:15:47

@MaxVal BircaMan HJCD: Való igaz, de az is, hogy így a legkönnyebb kilóra megvenni, akit lehet. Olyan meg mindig van. A nagy kérdés, ha mi (én) kerülnénk ilyen helyzetbe, lenne-e erő megmaradni nem lekötelezettnek. Egy összegen túl, azt gondolom, (szinte) mindenki megvehető, elég ehhez a privatizációra, a párthűség-posztokra, „iránymutató celebekre” gondolni.

digipenna · http://digipenna.blog.hu/ 2017.04.23. 19:34:24

Ha nagyon sok pénze van az embernek, két dolog miatt adományoz. Egy, (kimondottan vagy ki nem mondottan) elvár valamit érte. Kettő, jóvá akar tenni valamit, ami miatt bűntudata van. Van ezen kívül a Széchenyi, de ő már nem él. Na most, ha ez a fajta képzés hiánypótló a magyar oktatásban, akkor csak kellett volna már olyan koponyákat kitermeljen, melyek egy kicsit is előrébb vinnének bennünket. Ha mégis kitermelt, de itthon nem hasznosulhattak, akkor az agyelszívás. Helyben kiképzi a jó szakembereket és azonnal ki is emeli őket az adott közegből, azaz nem hagyja hatni.

Nemrég magam is "adományoztam" egyik Duna parti sétám során. Egy, úgy húsz év körüli, láthatóan nem első tulajdonos öltözetben lévő fiatalember, a járda melletti szemetes kosarakban keresgélt. (Lassan sajnos mindenhol, mindennapi látvány.) Már közönyösen elmentem mellette, amikor a sarok mögül kiszaladt egy hasonló öltözetű, még nem óvodás korú kisgyerek és azt kérdezte: Apu, találtál nekem valami szépet? Belém csapott a villám. Kiszedtem a bukszámból, a bármi történik esetre félretett, bankót és visszafordultam. A következő szemetesnél utolértem őket és mondom neki, vegyél rajta neki valami szépet. Aztán lementem a Duna partra és néztem, hogy úszik el a …

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.24. 06:00:44

@digipenna:

Íghy igaz. Nehéz ellenállni a kísértésnek, ha az nagy.
süti beállítások módosítása