digipenna

töprengések

Aláírjam?

2017. január 20. 19:48 - digipenna

Avagy a déjà vu érzés

Időnként, ha a Csallóközben járok (autózok) Dunaszerdahely után ráfordulok a vízi erőműhöz vezető útra és tátom a szám. Működik. Ez volt az első nagy csalódásom, amikor belénk dumálták, nem kell az nekünk. Meg is szavaztuk. Most már tudom, ez volt az akkori szdsz egyetlen esélye országosan ismerté válni. Tudjuk hogy végződött, Az erőmű működik, nekünk meg piszokul sokba került, hogy kimaradtunk, az szdsz-nek meg annyi.

 

Nagy kedvencem” a főpolgármester választási cirkusz volt, a lóval, a jéggel, meg a „venyigéssel”. Itt már nem tartott olyan soká, mint a vízlépcsőnél. Szinte azonnal megszagoltam az össz-baloldali barba trükköt, mert már akkor se tudtak megegyezni egymással. Mivel mára már olyan apró jelentéktelen darabokra hullottak szét, képtelenség őket egy kalap alá hozni. Hát ezért jött a „semmiből” momo mozgalom. Így ki tudnák trükközni azokat (a baloldali vezetőket), akik önmaguktól képtelenek valami közösre.

 

Szín- és betűvilág egy kézből. https://www.moma.hu/ https://momentumofficial.tumblr.com/

Az akció legnagyobb kérdése, honnan van, lesz ezeknek a fiataloknak pénze, hogy országos fölháborost csináljanak. Zsebpénzből, ösztöndíjból, kezdő fizetésl?

 

- - -

 

Miután minden baloldali párt belátta, nincs „váltóhangulat”, hát megpróbálnak az öt-karikából korrupciómentes Magyarországot csinálni. ( Zárójelben. Ne becsüld le ellenfeled! Ha (sokat) akar lopni megtalálja a módját, ha nem az öt-karikából, hát valami másból). Az „érthetetlen” dolgok lassan értelmet nyernek. Szerbiai magyar településen stadion. Dunaszerdahelyen átalakították a régit. Építenek a Székelyföldön meg Kárpátalján egyet. Itthon már készen vannak.

 

Ha az olimpián is kibővítik addigra a csapatok létszámát, akkor esetleg horvátokat meg a lengyeleket beveszik. A többi sportág már nem igényel ilyen méretű építményeket. Az uszoda kész vagy készül. Tulajdonképpen már csak az olimpiai falu hiányzik. Azaz lakásépítés, hiszen azok megmaradnak a rendezvény után is, (mint Münchenben).

 

Ilyen események kapcsán amelkhatások” elkerülhetetlenek, ez olyan mértéaz egészhez képest, mint kocsmában a törött poharak. Az építőipar arányaiban elég sok alacsony iskolai, szakmai gzettségű embert szív föl. Csökken a közmunkára kidobott pénz. A műszaki eszközöket munkagépek, daruk meg meg lehet venni.

 

Jön majd a példa Hamburg visszalépett. No-ná, hogy vissza. Tízszeres áron építettek egy filharmóniát. Meg ott van nekik a sose-lesz-kész berlini új reptér, meg a stuttgarti mély-pályaudvar. Ennek pikantériája, hogy az építi tovább, aki ellenezte, de miután választást nyert „meggondolta magát”

 

Ne becsüld le ellenfeled! Ha (sokat) akar lopni, megtalálja a módját.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://digipenna.blog.hu/api/trackback/id/tr7612141619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2017.01.20. 23:40:43

Jó cikk. A jelenben csak a kisstílű emberek tevékenysége értékelhető. A nagy formátumúak megítéléséhez hosszú időre van szükség. Az előjel ezesetben nem számít, csak a koncepciózus gondolkodás.

Hidvégi Mihály 2017.02.26. 09:54:51

Nem jó a cikk kicsengése.

"Ne becsüld le ellenfeled! Ha (sokat) akar lopni, megtalálja a módját."

Ez belenyugvás, ilyet józan ésszel gondolkodó ember nem tehet. Ne becsüld le az ellenfeled, ha tudod, hogy megtalálná máshogy a módját, hát vágd el a torkát. Nincs mese, nincs más út. A többi mellébeszélés, belenyugvás, s mint ilyen árulás.
süti beállítások módosítása